Pula: Predstavljena web stranica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije Istarske županije

Pula: Predstavljena web stranica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije Istarske županije

Na konferenciji za novinare u  sjedištu Istarske županije u Puli 12. veljače 2010. predstavljena je nova web stranica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije Istarske županije www.istra-europa.eu.

Stranicu je  predstavio Oriano Otočan, v.d. pročelnika Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije.

Nova web stranica modernog izgleda i dizajna donosit će aktualne vijesti o aktivnostima Istarske županije na području europskih integracija, zanimljivosti iz Europske unije te dati pregled aktualnih natječaja EU namijenjenih Hrvatskoj. Različite rubrike web stranice nude podatke o razvoju Upravnog odjela, članstvu Istarske županije u međunarodnim organizacijama, mrežama i asocijacijama, pregled bilateralnih odnosa Istarske županije s regijama iz čitavog svijeta, te informacijama o dosadašnjim postignućima na području europskih projekata, novosti iz Ureda Istarske županije u Bruxellesu, itd. Osim toga, čitateljima se nudi opsežan pregled svih EU fondova i ostalih instrumenata financijske pomoći dostupnih Republici Hrvatskoj i Istarskoj županiji, a bogata linkoteka čitatelju olakšava pretraživanje svih stranica posvećenih Europskoj Uniji, fondovima EU, i ostalih korisnih informacija o tematici procesa europskih integracija i Hrvatske.

EuroInfo Newsletter  koji je do sada objedinjavao sve važnije vijesti iz područja europskih integracija Istarske županije neće prestati izlaziti. Naprotiv, s novim izgledom i formom generirat će se  iz najvažnijih novosti i aktualnih natječaja s web stranice i dva puta mjesečno slati na e-mail adrese zainteresiranih sudionika na području Istarske županije.

"Budući su EU integracije sve važnije, a područje suradnje s Europskom unijom je vrlo veliko  potreban je veliki broj informacija. Nadam se da će na ovaj način svi zainteresirani moći naći informacije potrebne za uključivanje u projekte pretpristupnih fondova Europske unije ali i informacije vezane za aktivnosti Upravnog odjela za međunarodne aktivnosti", zaključio je pročelnik Otočan.