Poreč: Božićno primanje biskupa Ivana Milovana

Poreč: Božićno primanje biskupa Ivana Milovana

U Biskupskom ordinarijatu u Poreču, porečki i pulski biskup mons. Ivan Milovan, sa suradnicima, primio je istarskog župana  Ivana Jakovčića i porečkog  gradonačelnika  Edija Štifanića.

U svom govoru biskup Milovan zahvalio se osobno županu Jakovčiću i Istarskoj županiji i gradonačelniku Štifaniću i Gradu Poreču na dobroj suradnji, kada je riječ o očuvanju sakralne baštine, ali i na suradnji s lokalnim zajednicama.
Blagdan Božića čovjeka diže i potiče, govori o vječnim vrednotama, ljubavi i zajedništvu. Možda u vremenima kada se osjećaju teškoće, silom prilika čovjek više važnosti daje upravo ranije navedenim vrijednostima. Treba sačuvati te vrijednosti, ponovio je biskup Milovan, jer nije sve u novcu, ima mnogo važnijih stvari.

Nakon lijepih želja povodom predstojećih blagdana, u ime županije, župan Ivan Jakovčić se zahvalio na dosadašnjoj dobroj suradnji u godini opterećenoj  brojnim problemima. Crkva promiče razumijevanje i solidarnost među ljudima, pa upravo to mora obilježiti ove praznike i predstojeće blagdane. Istarska će županija dati svoj doprinos u očuvanju sakralne baštine u Istri, te i dalje sudjelovati u zajedničkim projektima, kao i očuvanju vrijednih spomenika kulture - istaknu je Jakovčić.

Gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanić se pridružio čestitkama župana i pohvalio dosadašnju suradnju s crkvom.