Objava javne rasprave o prijedlogu izmjena i dopuna Prostornog plana Istarske županije

Upravni odjel za održivi razvoj, temeljem članka 86. Zakona o prostornom uređenju i gradnji (NN 76/07, 38/09) objavljuje

JAVNU RASPRAVU
O PRIJEDLOGU IZMJENA I DOPUNA
PROSTORNOG PLANA ISTARSKE ŽUPANIJE

I      Prijedlog Plana odnosi se na osiguranje prostorno planskih uvjeta za gradnju elektroničke komunikacijske infrastrukture i povezane oprema na samostojećim antenskim stupovima, gradnju građevina za navodnjavanje u skladu s noveliranim planom navodnjavanja    Istarske županije (mini akumulacije kapaciteta do 1 000 000 m3 i 500 ha površine   navodnjavanja), te na segment zaštite prirode radi usklađivanja sa Zakonom o zaštiti   prirode (NN 70/05, 139/08).

II    Prijedlog plana bit će na javnom uvidu sedamnaest (17) dana  u periodu od 15.10.2009. do 31.10.2009. u Zavodu za prostorno uređenje Istarske županije, Pula, Sv. Teodora 2, u sjedištima Grada Buje, Grada Buzeta, Grada Labina, Grada Pazina, Grada Poreča, Grada Pule i Grada Rovinja  u uredovno vrijeme.

III   Javno izlaganje Prijedloga Plana za građane, udruge, pravne osobe, nadležna tijela i tijela jedinica lokalne i područne samouprave održat će se u srijedu 21.10.2009. s početkom u 17 sati u maloj dvorani Spomen doma u Pazinu, Šetalište pazinske gimnazije 1 i u četvrtak 22.10.2009. s početkom u 18 sati u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Puli, Carrarina 5.

IV   Građani i udruge sudjeluju u javnoj raspravi na način da imaju pravo pristupa na javni uvid u Prijedlog Plana; postavljaju pitanja ili daju očitovanja, mišljenja, prijedloge i primjedbe u zapisnik tijekom javnog izlaganja; mogu upisati očitovanja, mišljenja, prijedloge i primjedbe u knjigu primjedbi koja se nalazi uz svaki izloženi Prijedlog Plana na mjestu uvida; upućuju  pisana očitovanja, mišljenja, prijedloge i primjedbe na adresu: Upravni odjel za održivi razvoj, Flanatička 29, Pula, u periodu trajanja javnog uvida, a najkasnije do 31.10.2009. Očitovanja, mišljenja, prijedlozi i primjedbe koji nisu dostavljeni u roku, nisu čitko napisani i potpisani imenom i prezimenom uz adresu podnositelja, neće se uzeti u obzir u pripremi izvješća o javnoj raspravi.
       

Upravni odjel za održivi razvoj