Pula: Sjednica UO Asocijacije Agencija Lokalne Demokracije ( ALDA)

Pula: Sjednica  UO Asocijacije Agencija Lokalne Demokracije ( ALDA)

U petak, 13. studenoga 2009. godine, održat će se u u prostorijama IDA-e  u Puli,  sjednica Upravnog odbora Asocijacije Agencija Lokalne Demokracije (ALDA). U radu sjednice sudjelovat će predsjednik ALDA-e Per Vinther i direktorica ALDA-e Antonella Valmorbida.
Asocijacija Agencija Lokalne Demokracije (ALDA) je međunarodna nevladina organizacija osnovana, na inicijativu Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Europe, 1999. godine. ALDA  koordinira aktivnosti već postojećih agencija lokalne demokracije (ALD), od kojih je prva osnovana 1993. godine. Trenutno okuplja više od 300 partnera i članova iz 29 europskih država  (lokalnih vlasti, organizacija privrednog i nevladinog sektora, sveučilišta, znanstveno istraživačkih centara i dr.).
ALDA je  izrasla u značajnu regionalnu organizaciju sa širokim poljem djelovanja i aktivnosti - od promocije EU integracija u jugoistočnoj Europi i Kavkazu, unapređenja aktivne participacije građana u odlučivanju, poticanja jednakih mogućnosti za sve, održivog  ekonomskog razvoja, uspostavljanja  međunarodne decentralizirane suradnje, razvijanja partnerstava do tehničke podrške i programa jačanja kapaciteta namijenjenih lokalnim vlastima i organizacijama civilnog sektora.