Barcelona: Oriano Otočan na sjednici Vanjske grupe za međunarodnu suradnju Konferencije perifernih i primorskih regija Europe (CPRM)

Barcelona: Oriano Otočan na sjednici Vanjske grupe za međunarodnu suradnju Konferencije perifernih  i primorskih regija Europe (CPRM)

Oriano Otočan, koordinator za međunarodnu suradnju i europske integracije  u Istarskoj županiji boravio je 19. studenoga 2009. godine Barceloni, gdje je sudjelovao u radu sjednice Vanjske grupe za međunarodnu suradnju Konferencije perifernih  i primorskih regija Europe (CPRM).
Uz Istarsku županiju, koja je već desetak godina aktivna članica CPRM-a, u radu sjednice sudjelovali su predstavnici više mediteranskih regija. Na sjednici se,  između ostaloga, raspravljalo o projektima decentralizirane kooperacije na području Mediterana i jugoistočne Europe. Dogovorene su i aktivnosti oko osnivanja Euromediteranske skupštine regionalnih i lokalnih vlasti, koja će imati sjedište u Barceloni. Jedna od tema rasprave bila je suradnja regionalnih vlasti s europskom komisijom na razvojnim projektima.
S predstavnicima  talijanske Regije Toscana dogovoren je početak projekta SEENET 2 u vrijednosti 9 milijuna eura. U tom je projektu  Istarska županija glavni partner Toscani za područje jugoistočne Europe.
 Kao predstavnik Istarske županije Otočan se u Ministarstvu vanjskih poslova Katalonije sastao s generalnim direktorom za međunarodnu suradnju Regije Katalonije gosp.  à€ngelom  Cortadellesom  i njegovim suradnicima s ciljem uspostave suradnje i kreiranja zajedničkih projekata u području decentralizirane kooperacije. Otočan je posjetio i sjedište Pirinejsko - mediteranske euroregije gdje je dogovorena razmjena iskustava i suradnja s Jadranskom euroregijom.