Javna rasprava u Studiju utjecaja na okoliš eksploatacije plina iz eksploatacijskog polja "Sjeverni Jadran"

Javna rasprava u Studiju utjecaja na okoliš eksploatacije plina iz eksploatacijskog polja "Sjeverni Jadran"

Studija utjecaja na okoliš eksploatacije plina iz eksploatacijskog polja "Sjeverni Jadran" (u nastavku Studija) stavlja se na javnu raspravu na temelju Odluke Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja (u nastavku: MZOPUG), Uprave za gospodarenje okolišem, Sektora za procjenu utjecaja na okoliš i industrijsko onečišćenje, Klasa: UP/I 351-03/08-02/106; Urbroj: 531-08-1-1-06-08-8 od 3. srpnja 2008. godine.

Javnu raspravu će, na zamolbu Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva a temeljem odredbe članka 40. stavka 2 i u svezi s odredbom članka 13. Zakona o općem upravnom postupku (NN br. 53/01 i 53/96 - Odluka USRH) te odredbe članka 17. stavka 2. Uredbe o informiranju i sudjelovanju javnosti i zainteresirane javnosti u pitanjima zaštite okoliša (NN br. 64/08), koordinirati Istarska županija, Upravni odjel za održivi razvoj, Odsjek za zaštitu okoliša.

Javna rasprava će trajati 30 dana i to od 24. listopada do 24. studenog 2008.  godine a uvid u  cjelovitu Studiju i Sažetak za javnost moguć je prostorima Upravnog odjela za održivi razvoj Istarske županije, Odsjeka za zaštitu okoliša u Puli, Flanatička 29/II, soba br. 28, radnim danom od 8,00 do 14,00 sati.

Dana 4. (utorak) studenog 2008. godine s početkom u 17,00 sati u  prostorijama Poglavarstva Istarske županije u Puli, Flanatička 29/I održati će se javno izlaganje.

Izlaganju  će biti nazočni predstavnici investitora - tvrtka INAgip d.o.o. iz Zagreba i predstavnici izrađivača Studije - tvrtka ECOINA d.o.o. iz Zagreba, koji će prikazati tehničko tehnološke elemente projekta kao i mjere zaštite okoliša koje su definirane SUO te raspravljati i neposredno odgovarati na postavljena pitanja nazočne javnosti i zainteresirane javnosti.

Mišljenja, prijedlozi i primjedbe javnosti i zainteresirane javnosti moći će se upisati u knjigu primjedbi koja će se nalazi uz izloženu Studiju i Sažetak za javnost  i/ili dostaviti u pisanom obliku u tijeku roka predviđenog za javnu raspravu, zaključno sa 24. studenim 2008. godine na adresu: Upravni odjel za održivi razvoj Istarske županije, Odsjek za zaštitu okoliša, 52100 Pula, Flanatička 29.