Strasbourg: Jakovčić i Otočan na zasjedanju plenarne sjednice Vijeća Europe.

Strasbourg: Jakovčić i Otočan na zasjedanju  plenarne sjednice Vijeća Europe.

Župan Istarske županije Ivan Jakovčić i član Poglavarstva za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan  otputovali su u Strasbourg, gdje su  sudjelovali u radu plenarne sjednice Vijeća Europe.

U svom govoru na plenarnoj sjednici župan Jakovčić je,  u svojstvu predsjednika, predstavio Jadransku euroregiju.

U sklopu boravka u Strasbourgu, istarsko je izaslanstvo imalo više susreta i razgovora. Tako se  gosp. Jakovčić sastao s novim predsjednikom  Kongresa regionalne i lokalne vlasti Vijeća Europe gospodinom Yavuzom Mildonom te generalnim tajnikom Kongresa Urlichom Bonnerom. Izdvajamo i sastanak s predsjednikom Asocijacije agencija lokalne demokracije ( ALDA ) Per Vintherom,  s predstavnicima talijanske Regije Molise, te s predstavnicima Udruge talijanskih provincija.

Kako je predviđeno,  danas ( 30. 05. ) će  Istarska županija biti primljena u  Asocijaciju vinskih regija Europe  ( AREV ) u Reimsu. To je organizacija koja na regionalnoj razini promiče interese vinogradara i vinara te omogućuje razmjenu iskustava u području vinarstva.

Istarska županija će biti prva hrvatska županija  koja je ušla u AREV - asocijaciju koja okuplja 65 regija članica iz 14 europskih država