Pula: Eko teensi - vrednovanje i zaštita krajobraza

Pula: Eko teensi - vrednovanje i zaštita krajobraza

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana biološke raznolikosti, 22. svibnja 2006. godine, u prostorima Poglavarstava Istarske županije, održana je pres konferencija na kojoj je predstavljen početak II. ciklusa višegodišnjeg županijskog projekta ""Eko teensi-vrednovanje i zaštita krajobraza". O projektu, koji ima za cilj pripremanje mladih naraštaja za kvalitetnu brigu o zaštiti okoliša i krajobraznog naslijeđa, govorili su: Tulio Demetlika, član Poglavarstva Istarske županije,Ljiljana Dravec, voditeljica odsjeka zaštite okoliša u IŽ i Lori Luketa Dagostin, predsjednica nevladine udruge " PUT - društvo za komuniciranje ambijenta" iz Labina koja je ujedno i koordinator cjelovitog projekta. 

Ove će godine mladi u svom neposrednom okolišu ispitivati kakvoću zraka na sadržaj teških metala - olovo, kadmij, arsen i živa. 

Partneri u projektu su Istarska županija, Upravni odjel za održivi razvoj, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Javna ustanova "Natura Histrica", Sveučilište iz Trsta, Odjel Biologija, Prirodoslovni muzej iz Trsta i Znanstveni centar "Area" iz Trsta. Pored Istarske županije projekt sufinancira Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva koji podržava projekt od samog početka - od 2004. godine.