Izaslanstvo SAD-a u posjetu Istarskoj županiji

Izaslanstvo SAD-a u posjetu Istarskoj županiji

U Istarskoj županiji boravi izaslanstvo gradova Pendletona i La Grande iz Sjedinjenih Američkih Država. U sklopu petodnevnog posjeta za goste iz SAD-a priređeno je u utorak, 21. ožujka 2006. godine, prigodno primanje u sjedištu Poglavarstva Istarske županije.

U sastavu američkog izaslanstva bili su Colleen Johnson, gradonačelnica La Granda, Larry Lehman, menedžer Uprave grada Pendletona, Lisa Dawson, direktorica Ureda za ekonomski razvoj sjeveroistočnog Oregona, Arthur Hill, potpredsjednik Blue Mountain Community koledža i Daniela Kissova, prjekt menedžerica ICMA - Međunarodnog udruženja upravitelja gradova i okruga.

Nihov domaćin, podžupan Marin Brkarić sa suradnicima, uz riječi dobrodošlice, izrazio je želju za uspostavom suradnje s gradovima u Istri, s mogućnošću bratimljenja. Tim više, što su s gradovima u SAD-u uspostavljeni mostovi suradnje i preko naših iseljenika.

Gradovi iz sjeveroistočnog Oregona započeli su suradnju s gradovina istarske unutrašnjosti - Pazinom, Buzetom i Labinom u listopadu 2004. godine. Za ponovnog posjeta Istarskoj županiji nastavit će se razgovori na izradi zajedničkih strateških planova gospodarskog razvoja.

Na primanju je izraženo obostrano zadovoljstvo spremnošću da se ovakvim susretima potiče zbližavanje i zajedničko ulaganje u projekte zanimljive za obe strane.