Održana svečana dodjela županijske nagrade Istriana za 2023. godinu

Održana svečana dodjela županijske nagrade Istriana za 2023. godinu

Kraj godine je u znaku i dodjele županijske nagrade Istriana, kojom se proglašavaju najbolji pojedinci u Istarskoj županiji u sedam kategorija, a 16. po redu svečanost održana je 
danas u Grand hotelu Brioni, u Puli, uz prisustvo brojnih uzvanika.

Ovogodišnji laureati su: Milivoj Gospić (znanost i obrazovanje), dr. Đino Lovrinić (zdravstvo), posthumno Miroslav Bertoša (kultura), Giovanni Cernogoraz (sport), Branko Okmaca (glazba), Davor Brenko (gospodarstvo)i Varja Bastijanić (humanost na djelu). Dodatna nagrada, ona za životno djelo, ove je godine pripala Miru Dodiću, dugogodišnji predsjednik Uprave Istarske kreditne banke Umag.

Posebnu Istrianu, dodijelilo mu je istarski župan Boris Miletić. Radio Pule Bruno Krajcar. Uz župana, nagrade su uručili i županijski pročelnik za kulturu i zavičajnost Vladimir Torbica, gradonačelnik Pule Filip Zoričić, gradonačelnik Novigrada Anteo Milos, zamjenica gradonačelnika Labina Federika Mohorović Čekada,  zamjenik gradonačelnika Rovinja David Modrušan, predsjednica Županijske gospodarske komore na odlasku Jasna Jaklin Majetić i glavni urednik Radio Pule Bruno Krajcar.

Svi laureati dobili su grafiku i kipić akademskog kipara Erosa Čakića, te buket cvijeća.

Podsjetimo, riječ je o projektu koji je iniciran 2008. godine u suradnji s Istarskom županijom, i zamišljen kao poticaj i svojevrsna javna nagrada najuspješnijim pojedincima u tekućoj godini, a inicijator projekta je novinar Daniel Sponza.

Galerija fotografija