Održan prijem za uspješne kickboksače Elizabetu Crnković i Marka Džina

Održan prijem za uspješne kickboksače Elizabetu Crnković i Marka Džina

U sjedištu Istarske županije, u Puli, danas je održan prijem za članove Kickboxing kluba Planet sport Pula Elizabetu Crnković i Marka Džina koji su na nedavno održanom WAKO Svjetskom kickboxing prvenstvu za seniore ostvarili zapažene rezultate i osvojili zlatnu i brončanu medalju. Uspješne sportaše je primio istarski župan Boris Miletić, a na prijemu su sudjelovali i trener prof. Edi Višković i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac.

Župan Miletić je iskoristio priliku kako bi čestitao kickboksačima i njihovom treneru na velikom uspjehu na svjetskoj razini koji služi na ponos cijeloj Istri, ali i koji predstavlja važnu motivaciju mladim sportašima.

„Sport je iznimno visoko na listi prioriteta Istarske županije i naravno da smo svi skupa sretni i ponosni na vaše sjajne rezultate u konkurenciji čak 72 zemlje svijeta. Upravo će Istarska županija 2025. godine nositi prestižnu titulu Europske regije sporta čemu se radujemo i čime se ponosimo. Svi vi jeste i bit ćete, zajedno s ostalim sportašima i klubovima, najbolji ambasadori istarskog sporta. Hvala vam na tome!, poručio je župan Miletić.

Trener prof. Edi Višković zahvalio je na prijemu, a posebno na uspostavi Fonda za sport Istarske županije koji je znatno poboljšao uvjete i dostupnost obrazovanja za trenere i trenerice koje između ostaloga, koristi i sam Marko Džin.

Pročelnik Glušac se pridružio čestitkama te je istaknuo važnost ovakvih svjetskih seniorskih rezultata za tkz. neolimpijske sportove, koji su ujedno motivacija novim članovima na bavljenje kickboxingom i prakticiranje sportskog načina života.

Na WAKO Svjetskom kickboxing prvenstvu za seniore nedavno održanom u Portugalu Elizabeta Crnković osvojila je zlatnu medalju u disciplini light contact do 70 kg. U četvrtfinalu je svladala Talijanku Svevu Scandurra, u polufinalu Norvežanku Alamie Victoriu Selmer te u finalu Slovenku Uršu Terdin. Marko Džin je u disciplini light contact do 89 kg osvojio brončanu medalju. U četvrtfinalu je pobijedio Jusuea Yenihera Pereza Ortegu iz Venezuele (12:2), da bi se u polufinalu previsokom preprekom pokazao kasniji prvak, Talijan Riccardo Albanese (6:16).

Galerija fotografija