Francuski veleposlanik u posjetu Istarskoj županiji

Francuski veleposlanik u posjetu Istarskoj županiji

Istarski župan Boris Miletić i zamjenica župana Jessica Acquavita upriličili su danas, u sjedištu Istarske županije, u Puli, prijem za veleposlanika Francuske Nj.E. Fabiena Fieschia koji je u svom nastupnom posjetu Istarskoj županiji.

Župan Miletić je uvodno izrazio dobrodošlicu francuskom veleposlaniku te je istaknuo kako su Istra i Francuska povezani i simbolično kroz dio zajedničke povijesti, ali i pobratimske veze između Pule i francuskog gradića Villefranche-de-Rouergue.

„U Istri smo danas opredijeljeni za čistu energiju, odnosno zelenu tranziciju i napuštanje fosilnih goriva kao izvora za proizvodnju energije i tu nam je jako važno realizirati potencijal solarne energije i energije vjetra, kao i baterijskog sustava za skladištenja tako dobivene električne energije koji će nam znatno pomoći u smanjenju ispuštanja CO2 u atmosferu.“ – rekao je istarski župan Miletić i naglasio želju za jačanjem povezanosti između francuskih i hrvatskih tvrtki i poboljšanju međusobne suradnje i poslovnih veza.

Veleposlanik Francuske u Hrvatskoj Nj.E. Fabien Fieschi zahvalio se na srdačnom prijemu te je iskazao zanimanje za daljnji razvoj istarske cestogradnje i informatičkih clustera koji mogu poslužiti kao savršena nadopuna dobrim turističkim rezultatima.

Na kraju prijema, zamjenica župana Jessica Acquavita se osvrnula na multietnički karakter Istarske županije, koja je jedina dvojezična županija u Hrvatskoj, a koji je danas posebno važan u kontekstu članstva u EU i daljnjeg poticanja multikulturalnosti u Europi.

Galerija fotografija