Upriličen prijem za veleposlanika Gruzije u Republici Hrvatskoj

Upriličen prijem za veleposlanika Gruzije u Republici Hrvatskoj

Istarski župan Boris Miletić upriličio je jučer, u sjedištu Istarske županije, u Puli, prijem za delegaciju Gruzije u Republici Hrvatskoj na čelu s veleposlanikom Nj.E. Zaalom Gogsadzeom i zamjenikom veleposlanika Georgom Zviadadzeom. Na prijemu je sudjelovao i počasni konzul Gruzije u Republici Hrvatskoj, g. Marino Franinović

 „Izrazito mi je drago da ste izabrali Istru za vaš posjet i vjerujem kako zajedničkim dijeljenjem iskustva na mnogim gospodarskim poljima možemo stvoriti uvjete za suradnju i daljnji napredak.“ – rekao je istarski župan Miletić i ukratko predstavio bogatu povijest i kulturnu baštinu Istre. Župan se osvrnuo na proizvodnju vrhunskih proizvoda, poput maslinovog ulja, kao i činjenicu da je Istra 7 godina zaredom bila proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu.

Veleposlanik Gruzije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Zaal Gogsadze zahvalio je na srdačnom prijemu i kazao kako ga je Istra uistinu impresionirala. Prema njegovim riječima, posebno su ga se dojmili očuvane prirodne ljepote i prekrasni lokaliteti, poput porečke Bazilike koja se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine. Također, predstavio je posebitosti gruzijske kontinentalne regije Kakheti koja obiluje netaknutom prirodom i planinskim lancima, a predstavio je i ostale gruzijske posebitosti, kao što su svjetski poznato kvalitetno vino i industrija proizvodnje meda, istaknuvši kako su u moderno doba sve češća ulaganja i investicije koje podižu standard života.

Na kraju prijema prisutni su istaknuli važnost daljnjeg poticanja međusobne suradnje i stvaranja novih poslovnih veze između hrvatskih i gruzijskih poduzetnika.

Galerija fotografija