Zamjenik župana Tulio Demtlika prisustvovao je izbornoj skupštini SABAH-a

Zamjenik župana Tulio Demtlika prisustvovao je izbornoj skupštini SABAH-a

U Hotelu Brioni u Puli održana je izborna skupština SABAH-a - Sabora bošnjačkih asocijacija Hrvatske na kojoj je nazočan bio i zamjenik župana Istarske županije Tulio Demetlika.

"Velika mi je čast što kao zamjenik župana Istarske županije imam priliku sudjelovati na ovoj važnoj skupštini SABAH-a, a koristim priliku i da vam ovim putem prenesem i srdačne pozdrave župana Borisa Miletića. S nama je danas i pročelnica Upravnog odjela za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Tea Batel, posebnog odjela koji je zadužen za sve naše nacionalne manjine što pokazuje koliko su Istarskoj županiji važne nacionalne manjine. U našoj Istri kroz raznolikost kultura, jezika, običaja i uvjerenja, stvaramo jedinstveno tkivo koje nas obogaćuje, otvara nove perspektive i pruža nam priliku da bolje razumijemo jedni druge. Po tome smo posebni i na to smo ponosni. Međutim, ne smijemo zaboraviti da multikulturalnost zahtijeva aktivno zalaganje svih nas. Važno je da se uvažavamo, podržavamo i cijenimo različitosti koje nas okružuju. Samo kroz iskren dijalog, suradnju i međusobno razumijevanje možemo izgraditi otvoreno i inkluzivno društvo u kojem se svaka jedinka osjeća dobrodošlom i poštovanom", poručio je zamjenik župana Tulio Demetlika i istaknuo kako je Istarska županija stalan partner bošnjačkoj nacionalnoj zajednici i kako će se ta suradnja sigurno nastaviti i dalje.

Prisutnima se obratio i ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić koji je ponudio stalnu suradnju svoga ministarstva s Bošnjacima u Hrvatskoj.

Izbornom skupštinom je predsjedao Edin Nurkić, za zapisnik je bila zadužena Biserka Brkić, a skupštini je prisustvovalo 85 delegata sa pravom gasa. Naposljetku, jednoglasno su izabrani Kadro Kulašin kao predsjednik SABAH-a u novom mandatu i potpredsedjnici SABAH-a Hilmo Demirović, Almira Raimović i Sejad Sedić uz članove Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti.

 

Galerija fotografija