Župan Miletić upriličio prijem za Udrugu žena „Mendula“

Župan Miletić upriličio prijem za Udrugu žena „Mendula“

Udruga žena sv. Nedelja „Mendula“ iz Nedešćine dobila je Državnu nagradu za humanitarni rad u 2021. godini koju dodjeljuje Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Riječ je o najvećem priznanju kojeg Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada, promicanju volonterstva i volontiranja

Tim je povodom danas upriličen prijem župana Borisa Miletića, u sjedištu Istarske županije u Puli, a kojem su prisustvovali i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac te pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Milan Sekušak. U ime Udruge, koja inače broji 34 članice, nazočile su predsjednica Irene Mikuljan, dopredsjednica Jadranka Vozila, te članice Dajana Mikuljan i Orijana Černjul.

Župan Miletić je izrazio zadovoljstvo što može primiti članice Udruge, kako zbog dobivene državne nagrade, ali i svega što čine da bi mogle potrebitim pojedincima.

„Od srca vam se zahvaljujem, u ime građana Istarske županije i svoje osobno, na dosadašnjem radu, a vjerujem i budućem. U današnjim vremenima kada vidimo da ljudi uglavnom trče za materijalnim, posebno je značajno imati osobe poput vas, koje malo drugačije razmišljaju i spremne su dio sebe i dio svoga vremena staviti u službu drugih. Dobro je činiti dobro i držim da ima puno dobrih ljudi, međutim nekad je i njih potrebno potaknuti, što upravo vi činite“, rekao je župan. 

Izrazivši zahvalnost na pozivu, predsjednica Mikuljan je kazala da su ponosne na osvojenu nagradu i da im je čast biti na prijemu kod župana.

„Zaista se trudimo i često izlazimo i van okvira mogućeg. Dajemo sebe, ali nije nam ni teško, ni žao. U osam godina postojanja, Udruga je organizirala i provela 22 humanitarne akcije, te smo prekupili preko 1,5 milijuna kuna sredstava. Hvala svim dobrim ljudima jer bez njihovog uključivanja i njihovih priloga, ne bi ništa bilo od naših akcija“, naglasila je Mikuljan. 

Pročelnik Glušac produžio se čestitkama i zahvalio na predanom radu: „Dobrota i posvećenost drugome koji je u potrebi ne može se ničime platiti, osim zahvalom. Malo je njih koji se u današnjem svijetu pitaju što mogu napraviti za društvo ili kako vratiti dug zajednici i baš zato trebamo cijeniti ono što vi nesebično činite“.

Pomoćnik pročelnice Sekušak, kako je rekao, rad Udruge „Mendula“ po pitanju humanitarnih djelovanja prati već sedam godina, budući da mu je to u djelokrugu poslova, a upravo im je on predložio da se prijave za nagradu nadležnog Ministarstva. 

„Smatrao sam da imamo itekako što pokazati jer Udruga ima kontinuitet u radu i godišnje u prosjeku organizira tri humanitarne akcije. Vaš je rad vrlo transparentan, a članice su pokazale jednu izuzetnu privrženost onome što rade. Bio sam izuzetno ponosan da smo imali uopće kandidata, a kamoli kasnije kad ste i nagrađene“, poručio je Mikuljan.

Galerija fotografija