Svečano otvorena adaptirana ljekarna u Ispostavi Labin Istarskih domova zdravlja

Svečano otvorena adaptirana ljekarna u Ispostavi Labin Istarskih domova zdravlja

Svečanim otvaranjem danas je obilježen završetak radova na adaptaciji ljekarne u Ispostavi Labin Istarskih domova zdravalja, kojoj su prisustvovali zamjenik župana Tulio Demetlika; ravnatelj Istarskih domova zdravlja dr. med. Ante Ivančić; gradonačelnik Labina Valter Glavičić; v.d. županijske pročelnice za zdravstvo i socijalnu skrb Davorka Maras-Tkačuk; voditeljica djelatnosti ljekarni Istarskih domova zdravlja Angelina Orbanić i voditeljica ljekarne u Ispostavi Labin Alis Kovačec Martinović.

Ljekarna u sklopu Ispostave Labin Istarskih domova zdravlja djeluje od 1980-ih godina. Od 1997. godine je bila u zakupu, a 2019. godine, odlaskom u mirovinu magistara farmacije koji su zakupili prostor, vraća se u sastav Istarskih domova zdravlja. 

Prostori i oprema bili su u vrlo lošem stanju, a model izdavanja lijekova  je bio kao prvog dana kad je ljekarna  otvorena, na šalteru,  u skučenom prostoru za klijente.  Iz tog su razloga Istarski domovi zdravlja pokrenuli projekt adaptacije.

U vrijeme kad su se mnoge investicije morale zaustaviti, adaptacija ljekarne u Labinu je išla dalje,  kao jedan od prioriteta. Vlastitim sredstvima, decentraliziranim sredstvima i donacijama partnera s kojima IDZ godinama surađuju, zaokružena je investicija  u konačnom iznosu od 902.000,00 kn.
Arhitektonski projekt je vrlo uspješno izvela arhitektica iz Labina Alemka Radović Goričanec. Novi prostor je otvoren,  pristupačan i ugodan za klijente i zaposlenike.

Posebna vrijednost ove ljekarne je što se nalazi u sklopu Doma zdravlja,  tako da pacijent  nakon dobivene usluge liječnika,  može preuzeti lijek i tako na jednom mjestu zaokružiti proces liječenja. 

Završetkom adaptacije ljekarne, završen je ciklus investicija u Ispostavi Labin, gdje je  u proteklih 5 godina, u adaptaciju i opremu stacionara, dijalize, ljekarne i drugih djelatnosti uloženo više od 9.000.000 kuna.
 

Galerija fotografija