Održan sastanak s ravnateljima županijskih škola na temu energetske učinkovitosti školskih zgrada

Održan sastanak s ravnateljima županijskih škola na temu energetske učinkovitosti školskih zgrada

U organizaciji Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije, danas je u Spomen domu, u Pazinu, održan sastanak s ravnateljicama i ravnateljima osnovnih i srednjih škola čiji je osnivač Istarska županija. 

Okupljenima se uvodno obratio zamjenik župana Tulio Demetlika koji je naglasio kako je obrazovanje prioritet Istarske županije, a energetska učinkovitost i ulaganje u obnovljive izvorne energije, te smanjenje emisije CO2 jedan od županijskih strateških ciljeva u narednom periodu. 

Predstavnici Istarske regionalne energetske agencije - IRENA d.o.o., Dalibor Jovanović i Dino Glavičić, održali su predavanja „Mogućnosti provedbe mjera povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u javnim zgradama“ i „Postupak prijave na natječaje za sufinanciranje OIE“. 

Pročelnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan je naglasila da je Upravni odjel proteklih godina dao izraditi energetske certifikate i Izvješća o energetskim pregledima zgrada svih obrazovnih objekata čiji je osnivač Istarska županija, odnosno dvadeset i pet osnovnih te dvadeset jedne srednje škole i Učeničkog doma Pula. Također, riješeni su vlasnički odnosi, čime su stvoreni preduvjeti za pripremu prijava projekata na razne natječaje. Nakon provedene rasprave dogovoreno je da će se izraditi lista prioriteta projekata poboljšanja energetske učinkovitosti te će se pristupiti izradi projektne dokumentacije kako bi ustanove bile spremne pri objavi natječaja u novom financijskom razdoblju (2021.-2027.).