Župan Miletić posjetio Općinu Kršan

Župan Miletić posjetio Općinu Kršan

Istarski župan Boris Miletić, zajedno s pročelnikom Kabineta župana Ivanom Glušcem, posjetio je danas Općinu Kršan, gdje se susreo s načelnikom Romanom Carićem. Radnom sastanku su prisustvovali i predsjednik Općinskog vijeća Lucian Mrzlić; pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Glorija Fable; voditeljica Odsjeka za urbanizam i graditeljstvo Vilma Stankić; viša stručna suradnica za urbanizam i graditeljstvo Tamara Stojšić Cvečić i ravnateljica OŠ Vladimira Nazora Nada Peršić. 

Upravo je izgradnja sportske školske dvorane za potrebe OŠ V. Nazora u naselju Potpićan, koju pohađa 195 učenika, bila glavna tema o kojoj se razgovaralo. Spomenimo i da je po tom pitanju u ožujku već održan zajednički sastanak predstavnika Općine, Škole i županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu na kojem je prezentiran idejni projekt trodijelne sportske dvorane. Međutim, kako je i danas sugerirao župan Miletić, projekt mora udovoljavati Normativu za školsku sportsku dvoranu, a prema kojem Osnovnoj školi V. Nazora Potpićan po broju razrednih odjela, pripada jednodijelna školska sportska dvorana. Postavljeno je i pitanje o mogućnosti Istarske županije da sudjeluje u financiranju spomenute investicije, na što je župan rekao da je trenutni prioritet dogradnja onih osnovnih škola koje imaju dvosmjensku nastavu, te da bi se trebalo ispitati mogućnosti kandidiranja ovog projekta u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2026., za što se očekuje raspisivanje natječaja. 

Nadalje, bilo je govora i o izgradnji Proizvodno-poslovne zone Kršan Istok, a prva faza je gotova, dok se početak druge očekuje uskoro.  Cilj projekta je razvoj, poboljšanje kvalitete i dostupnosti poduzetničke infrastrukture na području općine Kršan, koja će omogućiti nove poduzetničke investicije, povećanje broja poduzetnika i otvaranje novih radnih mjesta. Također, dotaklo se i Izmjena i dopuna Prostornog plana Istarske županije, a kako je rekao župan, „želja nam je da se na sljedećoj sjednici županijske Skupštine nađe odluka o pokretanju postupka“.

Nakon sastanka obišla se lokacija buduće sportske dvorane u naselju Potpićan.
 

Galerija fotografija