Gotovo 2 milijuna kuna za projekte i programe iz područja poljoprivrede

Gotovo 2 milijuna kuna za projekte i programe iz područja poljoprivrede

Nakon provedenog Javnog poziva, istarski župan Boris Miletić danas je, u Spomen domu, u Pazinu potpisao 107 ugovora, kojim Istarska županija sufinancira projekte i programe iz područja poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodnog gospodarstva koji se planiraju realizirati u 2022. godini. Za tu je namjenu osigurano 1.960.000,00 kuna za ukupno 73 udruge s područja Istarske županije.   

„U proteklih 30 godina Istra je napravila jedan veliki iskorak na području poljoprivrede po čemu smo danas i poznati, a bez vašeg angažmana uspjeh ne bi bio takav na čemu vam se zahvaljujem. Ujedno vam želim čestitati na ovogodišnjim potporama koje ćete dobiti temeljem raspisanog i provedenog javnog natječaja. Novina je da smo osigurali i dodatna sredstva, koja će ići u tzv. direktne potpore sektoru poljoprivrede temeljem „de minimis“ sustava kojeg propisuje Europska komisija“, poručio je župan Miletić izrazivši zadovoljstvo što ima prilike vidjeti i dosta mladih poljoprivrednika.

Prisutnima je zahvalio i pročelnik za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Ezio Pinzan, koji smatra da je najveća vrijednost udruga ta da ono čime se bave prenose na mlade. 

„Svi ste jako aktivni i trudite se da u svome području budete najbolji. Mi ćemo vas i ubuduće podržavati, a nastavit ćemo poticati i stočarstvo, ekološku poljoprivredu i edukaciju mladih koji se žele baviti poljoprivredom“, rekao je pročelnik Pinzan. 

Javni poziv je bio namijenjen udrugama čija temeljna svrha nije stjecanje dobiti, koje su programski usmjerene na rad u poljoprivredi, šumarstvu, lovstvu, ribarstvu i vodnom gospodarstvu na području Istarske županije, a prvenstveno one čiji su projekti/programi i aktivnosti usklađeni sa Županijskom razvojnom strategijom i ostalim strateškim programima Istarske županije.

Galerija fotografija