Istarska županija sudjelovala na sajmu „Cucinare“ u gradu Pordenone
Zamjenica župana Jessica Acquavita i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Ezio Pinzan sudjelovali su ove subote na svečanosti otvaranje 9. izdanja enogastronomskog sajma „Cucinare“, u talijanskome gradu Pordenone.
“Zahvaljujemo predsjedniku sajma u Pordenoneu, dr. Renatu Pujatti i svim njegovim djelatnicima, koji su željeli imati Istru i njezine proizvode na najvećem sajmu u sjeveroistočnoj Italiji”, izjavila je zamjenica župana ističući da Županija i direkcija Sajma njeguju dobru suradnju i prijateljski odnos, kojeg obje strane žele dodatno učvrstiti.
Predstavnici dviju institucija tom su prigodom, između ostalog, razgovarali i o izložbi sektora marikulture AquaFarm.
„Istarska županija je prije pandemije već sudjelovala na AquaFarmu, a nadamo se da ćemo se i ove godine uspjeti organizirati i u konačnici prisustvovati izložbi koju vidimo kao dobru prilogu za ribare s našeg područja“, kazao je pročelnik Pinzan.
Čast da se ponovno predstavi u kuharskoj areni sajma „Cucinare“ po drugi puta dopala je županijskoj Agenciji za ruralni razvoj Istre - AZRRI, koja je predstavila meso istarskog goveda boškarina i meso istarskog tovara. Ova dva simbola Istre, pripremana vrsnim rukama chefa Dušana Černjula, oduševila su goste.