Župan Miletić primio zlatnu rukometnu reprezentaciju gluhih

Župan Miletić primio zlatnu rukometnu reprezentaciju gluhih

Sredinom svibnja Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je zlato na 24. Ljetnim Olimpijskim igrama gluhih u brazilskom gradu Caxias do Sul, nakon što je u finalu svladala Njemačku s 32-21. Dio pobjedničke ekipe su i izbornik Mario Sirotić iz RK Buzet i igrač Tomislav Bošnjak iz RK Poreč, a koje je danas primio istarski župan Boris Miletić, zajedno s pročelnikom Kabineta župana Ivanom Glušcem. Susretu je prisustvovao i glavni tajnik Sportske zajednice Istarske županije Matija Červeni. 

Čestitavši na još jednom sjajnom uspjehu, župana su zanimala iskustva iz Brazila, u kojem su kako mu je rečeno proveli 21 dan. Bilo je ukupno deset rukometnih ekipa, podijeljenih u dvije skupine, a sveukupno je na Olimpijskih igrama sudjelovalo pet tisuća sportašica i sportaša. Uloženo je puno truda i odricanja, a kako je naglasio Bošnjak, svaki sport je težak i za postići rezultate potrebno je jako puno rada, te sati i sati treninga.

Prisutni su se složili da je Hrvatska uistinu fenomen u sportu s obzirom na svoju veličinu i broj osvojenih odličja, a posebice kad se uzmu u obzir znatno bolji uvjeti koje imaju sportaši iz nekih drugih zemalja. 

Sljedeće godine očekuje ih Svjetsko prvenstvo u Danskoj, a župan Miletić poručio im je da se onda ponovno vide nakon Svjetskog jer ne sumnja u još jedan trijumf. Podsjetimo, župan Miletić je za Sirotića i Bošnjaka upriličio i prijem u kolovozu prošle godine, povodom osvajanja zlatne medalje na 12. Europskom rukometnom prvenstvu gluhih.
 

Galerija fotografija