20.11.17. u 09:29

Projekt "Samostalnost je naša budućnost" Udruge "Hoću-Mogu"

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Pule g. Elvirom Krizmanić Marjanović i pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije g. Sonjom Grozić-Živolić posjetile su 10. studenog Udrugu „Hoću-Mogu“ koja provodi drugu godinu za redom projekt "Samostalnost je naša budućnost" u Puli.
Projekt je osmišljen i napisan po uzoru na izvorni projekt "Autonomia" udruge Down DADI iz Padove. Obuhvatio je 9 djece, podijeljene u 2 skupine obzirom na sličnost i specifičnost teškoća djece.
Partneri u projektu su Škola za odgoj i obrazovanje Pula i Centar Liče Faraguna Labin. Projekt je u 2017. godini financijski podržan javnim sredstvima Istarske županije i Grada Pule .
Gošće su se družile s djecom koja su im pripremila čaj, ponudila kolače i pripremili posebne poklone te su ugodno razmjenjivali informacije i obećali si da se vide ponovno na nekom druženju.
Udrugu roditelja djece s teškoćama u razvoju „Hoću – Mogu“ Pazin registrirana je u siječnju 2015. g., a osnovana je od strane roditelja djece s različitim teškoćama u razvoju s područja cijele Istarske županije.
Ideja o osnivanju ove Udruge potaknuta je istinskom potrebom i ljubavlju  roditelja da svojoj djeci s teškoćama svijet učine ljepšim i pristupačnijim.